Soluții de transport

Ce camion cu energie alternativă este potrivit pentru afacerea mea?

Green Energies

3min
Renault Trucks Z.E.

Cum pot alege camionul potrivit pentru afacerea mea? Ce criterii ar trebui să prioritizez în funcție de constrângerile și obiectivele afacerii mele? Pentru ce tip de energie ar trebui să optez? Mulți operatori de transport își pun acum exact aceste întrebări. Renault Trucks este aici pentru a-i ajuta să identifice cea mai bună soluție.

Peisajul actual al industriei este departe de a fi simplu pentru operatorii de transport. Ca și cum criza de sănătate din 2020 nu ar fi fost suficient de gravă, constrângerile de reglementare și financiare sunt în continuă creștere. Restricții privind accesul în centrele orașelor, presiunea exercitată de clienții care doresc să folosească doar furnizori de transport care respectă mediul, concurența acerbă între furnizori, războaiele prețurilor... constrângeri de acest gen adaugă o reală complexitate la sarcina de a alege cele mai potrivite vehicule pentru afacerea dvs., mai ales atunci când doriți să folosiți o energie alternativă.

Criterii de selecție... întrebările pe care trebuie să vi le puneți

Alegerea corectă a sursei de energie și a vehiculului va fi diferită în funcție de geografie, de legislația și reglementările locale și de rutele și/sau distanțele parcurse. Pentru transportul de marfă pe distanțe lungi, care parcurge sute de kilometri pe zi fără a se întoarce la depozit, cea mai bună alegere ar fi biodieselul B100, care poate reduce emisiile de CO2 cu până la 60%.

 

Pentru distribuția regională care acoperă mai puțin de 250 de mile pe zi, cu vehicule care se întorc la bază pentru o reîncărcare a bateriei peste noapte (6 până la 12 ore, în funcție de tipul de terminal care utilizează o priză electrică convențională), un camion electric poate fi o soluție excelentă. Acesta este recomandat în special pentru livrările pe timp de noapte în centrele orașelor, deoarece camioanele electrice sunt foarte silențioase și nu generează emisii locale în timpul utilizării (cu excepția particulelor rezultate în urma frânării, care se aplică tuturor vehiculelor).

 

Al treilea tip de energie alternativă posibilă este gazul natural comprimat (GNC). Acesta poate proveni din exploatările miniere subterane (gaz fosil) sau din prelucrarea deșeurilor menajere și a deșeurilor verzi (biogaz) și poate reduce emisiile de CO2 cu până la 70%. Autonomia vehiculului poate ajunge până la 500 de mile și, la fel ca la un camion diesel, realimentarea durează doar câteva minute, datorită conectorilor compatibili cu standardele VNG1 și VNG2.

Costul total de proprietate și asistență din partea experților Renault Trucks

Indiferent de tipul de energie alternativă sau de combustibil durabil pe care clienții săi îl iau în considerare, Renault Trucks îi ajută să identifice soluția și vehiculul cel mai adaptat pentru afacerea lor. Renault Trucks propune o serie de sisteme bazate pe o metodologie pe care clienții o pot utiliza pentru a calcula costul total de proprietate (TCO) cu ajutorul consilierului lor de vânzări. Acest calcul încorporează o serie de criterii diferite, inclusiv prețul inițial de achiziție sau costurile de finanțare (credit, leasing operațional, leasing financiar etc.), orice stimulente guvernamentale disponibile, taxele locale/naționale, costurile cu combustibilul/energia și costurile de întreținere a vehiculului. Scopul final este de a oferi cel mai cuprinzător sprijin decizional posibil pentru a se asigura că fiecare client utilizează energia potrivită pentru aplicația potrivită, la momentul potrivit și în locul potrivit.

 

În cele din urmă, Range Simulator este un instrument de asistență la cumpărare utilizat de personalul de vânzări al Renault Trucks pentru a-i ajuta pe clienții lor să facă o tranziție de succes către electromobilitate. Acesta poate simula traseele utilizate, încărcăturile transportate, kilometrajul și condițiile meteorologice pentru a identifica cea mai potrivită soluție. Este atât de precis încât poate calcula câtă energie va rămâne la finalul traseului de livrare!

 

Toate aceste soluții ajută companiile de transport să aleagă și să opereze vehicule mai puțin poluante, mai eficiente din punct de vedere energetic și compatibile cu o sursă de energie regenerabilă care se potrivește activității lor, cu scopul final de a reduce emisiile de CO2 și emisiile locale, cum ar fi oxizii de azot (NOx) și particulele fine. Acest lucru este esențial pentru a avea în vedere un viitor mai ecologic.

Set canonical URL
Off